Haven Genk start rechtstreekse barge verbinding met Rotterdam

Haven Genk heeft vandaag zijn nieuwe dienst op Rotterdam officieel voorgesteld tijdens een ontbijtsessie. De nieuwe connectie werd opgestart op vraag van enkele klanten die structurele importlading op Rotterdam hebben en die op een vlotte overvoer naar Genk rekenen.

“Tot voor kort hadden we een Rotterdam dienst met een transshipment via Antwerpen, waarbij de containers van Rotterdam naar Antwerpen werden gebracht door een derde partij en daar op onze barges werden overgeladen. Omwille van de stijgende volumes was dit echter geen goede set-up meer en hebben we besloten om een rechtstreekse barge verbinding op te starten in samenwerking met Danser” vermeldt Pieter Timmermans, Business Development Manager bij Haven Genk. “Met deze verbinding wordt er een 8ste schip aan de vloot toegevoegd. Op Rotterdam zullen er 2 roundtrips per week zijn waarbij we op basis van vaste afspraken op de deepsea terminals, wachttijden willen vermijden” licht Timmermans verder toe.

Naast de nieuwe lichterverbinding werd ook het recent ontwikkelde online klantenportaal voorgesteld dat toegankelijk is via de nieuwe website van Haven Genk. Via het klantenportaal kunnen klanten hun containers opvolgen en ook zelf boekingen plaatsen. “We zijn de voorbije jaren stevig gegroeid op alle afdelingen, op de Antwerpen- Genk barge dienst realiseerden we een groei van meer dan 20% per jaar. Hierdoor konden we ook bijkomende containerdepots aantrekken. Na de recente opstart van depots voor CMA CGM en Evergreen, zijn we ook bezig met de voorbereidingen voor een depot voor Cosco waardoor alle grote carriers in Genk aanwezig zijn. We zijn dan ook verheugd om deze nieuwe diensten met onze klanten te kunnen delen” aldus Heike Ulburghs, General Manager van Haven Genk.

View all news items