Containerterminal of binnenhaven? Haven Genk: je logistieke draaischijf.

De logistieke sector in Limburg is in volle ontplooiing en Haven Genk is hierin zeer belangrijk omwille van zijn unieke troeven op het vlak van ligging, ruimte, moderne infrastructuur en multimodale mogelijkheden. Na een conversie van kolenhaven naar een trimodale terminal groeiden we uit tot één van de grootste inlandterminals van België. Met zijn ligging aan het Albertkanaal in Genk en een spooraansluiting biedt Haven Genk duurzame transportoplossingen en toegevoegde waarde-diensten voor klanten in diverse sectoren.

Trimodale terminal: ontelbare mogelijkheden
Complete infrastructuur: unieke faciliteiten
Uitstekende ligging midden in Genk
havenmedewerkers

85 jaar geschiedenis, miljoenen ton expertise

Opgestart als kolenhaven om steenkool uit de mijnen te vervoeren over het Albertkanaal ontwikkelde Haven Genk zich na de sluiting van de steenkoolmijnen tot een trimodale terminal (weg-spoor-water).

Vandaag telt Haven Genk een 70-tal werknemers en bieden we een uitgebreid dienstenpakket aan voor opslag, vervoer en behandeling van containers, bulkgoederen, stukgoed en staalproducten. Als één van de grootste Belgische inlandterminals zijn we vanuit Limburg een essentiële schakel voor trimodaal transport via de weg, het spoor en het water. We zetten daarbij in op drie pijlers: Barge Terminal, Rail Terminal en Conventional Cargo & Break Bulk. Haven Genk is verder ook uitgerust met de nodige infrastructuur voor de opslag en overslag van goederen.

kaartje

Toplocatie voor logistiek van de toekomst

Haven Genk streeft ernaar om ook in de toekomst blijvend toegevoegde waarde te kunnen creëren voor haar klanten. Dat doen we door onze positie als logistieke partner verder uit te bouwen met een uniek en doordacht aanbod en een kwaliteitsvolle service. Onze locatie in het hinterland is daarbij een groot pluspunt.

Zo wordt de drukte van de grote havens vermeden, en kunnen we gemakkelijker maatwerk voor onze klanten leveren door het vervoer via het water, spoor én de weg perfect op elkaar af te stemmen. Door ons transport via het water en het spoor omzeilen we de verzadigde wegen. Dat verhoogt voor onze klanten de stiptheid van leveringen, en dus de efficiëntie. Extra voordeel is dat we door de reductie van de CO2-uitstoot zo aanzienlijk bijdragen tot meer duurzame vervoersoplossingen.

Meer weten over Haven Genk?

Haven Genk is je aangewezen logistieke partner als trimodale transport hub met een breed aanbod services en faciliteiten.

Contacteer ons