Vacature bij Haven Genk: Transportplanner

17 Sep 2018

Momenteel zijn wij op zoek naar een: TRANSPORTPLANNER Functieomschrijving: Heb jij ervaring binnen een logistieke omgeving met de nodige [...]

LEES MEER

Haven Genk verhoogt haar afvaartfrequentie naar een dagelijkse service

Tue 01 Dec 2015

Haven Genk verhoogt de frequentie van haar afvaarten vanaf december naar een dagelijkse service. Hiermee wordt niet alleen ingespeeld op het constant groeiende volume, maar tevens wordt de service naar haar klanten verder verbeterd. Met deze dagelijkse service kan de leadtime kort gehouden worden.

In tegenstelling tot de inschatting van vele anderen, gelooft Haven Genk namelijk wél dat de kilometerheffing een significante impact zal hebben op de modal shift op de as Antwerpen-Limburg-Duitsland, waar de congestie op de weg dagelijks nog toeneemt. Met de bijkomende lichters wordt daar dan ook alvast op ingespeeld door naast de frequentie ook de capaciteit te verhogen.

Vervoer via de binnenvaart biedt namelijk, naast de kostprijs, ook nog tal van andere voordelen die voor verladers en ontvangers belangrijk zijn. Zo kan Haven Genk grote loten containers in één keer meebrengen uit Antwerpen en tijdelijk opslaan op haar terminal, om vervolgens in een klokvast én betrouwbaar schema uit te leveren naar de klanten toe. Ook omladingen en tijdelijke opslag behoren tot de waaier van mogelijkheden.

Het Road-meets-Water project heeft in een eenvoudig mathematisch model aangetoond dat het tevens voor de transporteurs zelf ook een interessante zaak is om van de diensten van Haven Genk gebruik te maken. Als zij vanuit Duitsland van en naar Antwerpen rijden, doen zij over de eerste 300 km namelijk bijna even lang als over de laatste 100 km. Want de tijdswinst bestaat niet alleen uit het vermijden van de urenlange verloren tijd veroorzaakt door de files, maar wordt daarenboven nog eens significant verhoogd door de erg korte doorlooptijd op de terminal van Haven Genk zelf . Om die scherpe doorlooptijd nóg te verkorten, wordt er in de volgende weken ook nog een volledig nieuw state-of-the art gate systeem geïnstalleerd. Door Haven Genk dus als “hub” te gebruiken, kan een transportbedrijf dan ook quasi dubbel zoveel km per dag doen en stijgt haar omzet en winst significant.

 

CONTACTEER ONS

nv Haven Genk

Kolenhavenstraat 6 3600 Genk-Belgium

T +32(0)89-300 660

F +32(0)89-300 670

info@havengenk.be

CONTACT